Mainos
Mainos

Perussuomalaisten suosio nosti kansanedustajia pienistä kunnista

Perussuomalaisten suursuosion myötä moni pieni maalaiskunta sai pitkästä aikaa oman kansanedustajan viime sunnuntain vaaleissa. Esimerkiksi Muhos, Salla ja Vimpeli saivat oman edustajan Arkadianmälle vuosikymmenten tauon jälkeen.

Myös Keski-Suomessa sijaitseva Viitasaari sai perussuomalaisten äänivyöryn myötä pitkästä aikaa oman kansanedustajan. Paikan Arkadianmälle lunasti ensiyrittämällä sahuri Teuvo Hakkarainen, vaikka tie 7 000 asukkaan pikkukunnasta eduskuntaan ei ollut helppo.

– Minulla oli selkeät teemat vaaliohjelmassasi. Aina, kun joku otti ja luki sen, sanottiin ohjelman olevan hyvin selkeä. Että jos tuota mieltä olet, niin äänestän kyllä sinua, kertoo tuore kansanedustaja Hakkarainen (ps) vaalimenestystään.

Viitasaarella uskotaan oman kansanedustajan olevan hyödyksi.

– Me saamme täältä asioita paremmin esiin Helsingin päässä. Nyt saamme myös tietoa sieltäpäin, että mitä asioita kannattaa hoitaa ja miten hoitaa, sanoo Viitasaaren kunnallisneuvos Asko Liimatainen.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Viitasaarelta (Seitsemän uutiset 22.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme