Mainos
Mainos

Perussuomalaisten Terho: EU-komissio esittää ja EU-parlamentti vesittää

EU on jo osittain liittovaltio ja menossa yhä vahvemmin siihen suuntaan ennen kaikkea talouskriisien mukanaan tuomien piirteiden myötä, sanoo EU–kriittisyydestään tunnettu europarlamentaarikko Sampo Terho (ps.). Terhon mukaan EU on tänään aivan muuta, kuin mistä kansa äänesti 1995.

Reilut puoli vuotta europarlamentaarikkona työskennelleen Terhon mielestä EU:n päätöksenteko on liian kaukana kansalaisista. Hänen mukaansa päätöksentekomekanismi tuottaa liian ylimalkaisia, jopa vesitettyjä päätöksiä.

- Parlamentissa päätöksenteko on sen suuruuden vuoksi hankalaa, lähes mahdotonta. Parlamentin päätökset ovatkin liian usein vesitettyjä versioita komission alkuperäisestä aloitteesta, sanoo Terho.

Kauimpana kansalaisista on Terhon mukaan juuri tuo Euroopan komissio, joka on EU:n aloitteentekijä. Komissiossa ei ole lainkaan kansan valitsemia virkamiehiä tai työntekijöitä. Parlamentti on kyllä kansan valitsema, mutta heidätkin on yleensä valittu hyvin matalalla äänestysprosentilla, Terho muistuttaa.

Parlamentti käsittelee komission esittämät lakialoitteet yhdessä neuvoston kanssa.

- Neuvostokin on kansalaisen kannalta aika tutkimaton tekijä, koska se koostuu virkamiehistöstä ja vierailevista ministereistä.

Sampo Terho nousi EU-parlamenttiin Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin palattua kotimaan politiikkaan eduskuntavaalien jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme