Mainos
Mainos

Perussuomalaisten Terho vaatii: Suomen maahanmuuttopolitiikka arvioitava uusiksi

Suomen kyky vastaanottaa turvapaikanhakijoita on venymässä äärirajoilleen, sanoo Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Sisäministeriö kertoi tänään, että Suomeen voi saapua tänä vuonna arviolta jopa 30 000 turvapaikanhakijaa.

Suomen on uudellenarvioitava maahanmuuttopolitiikkansa, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo.

Terhon mukaan Suomen kyky ottaa vastaan turvapaikanhakijoita on joutumassa äärirajoilleen. Jos sisäministeriön uusin arvio 30 000 turvapaikanhakijasta tänä vuonna pitää lähellekään paikkansa, Suomen kyky ottaa vastaan turvapaikanhakijoita alkaa olla äärirajoillaan, Terho kirjoittaa tiedotteessaan.  

"Onko järjestelmää mahdollista ylläpitää?"

Terhon mukaan Suomessa täytyy nyt nopeasti miettiä keinoja, miten uuteen tilanteeseen pitää reagoida. 

– Jos kriiseille Välimeren ympäristössä ei lähivuosina näytä tulevan loppua ja turvapaikanhakijoiden määrä jatkaa kasvua, onko tätä nykyistä turvapaikkajärjestelmää Euroopan tasolla mahdollista ylläpitää, Terho kysyy.  

Terhon mukaan olemassa olevista sopimuksista kuten Dublinin järjestelmästä on pidettävä kiinni, sillä muuten tilanne uhkaa karata täysin käsistä.  

EU:n niin sanotun Dublin-järjestelmän mukaan turvapaikanhakijoiden hakemukset on pääsääntöisesti käsiteltävä siinä EU-maassa, mihin he ensimmäiseksi saapuvat.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme