Mainos
Mainos

Perussuomalaisten vaalitoimisto viskattiin pihalle - ehti olla auki kaksi päivää

Perussuomalaisten kolmen hengen vaalitoimisto on häädetty töölöläisestä kerrostalosta. Eduskuntavaaliehdokkaat Tuula Kuusinen, Seppo Kanerva ja Pekka Tiusanen olivat saaneet väliaikaiset vaalitilat lahjoituksena samassa huoneistossa toimivalta tilitoimistolta.

Kolmikko avasi toimistonsa lauantaina.

- Tänä aamuna isännöitsijä ilmoitti, että tällaista toimistoa ei saa tiloissa pitää, Tuula Kuusinen kertoo.

Kiinteistön omistaa Svenska litteratursällskapet i Finland r.f. ja Kuusinen on varma, että häätöpäätös on ollut poliittinen.

- Tällä yhdistyksellähän on erittäin läheiset välit RKP:n kanssa, joten kyllä tästä on pakko tietynlaiset johtopäätökset vetää. Mielestäni tämä on todella lyhytnäköistä, sillä elämää on vielä vaalienkin jälkeen ja yhteistyötä eduskunnassa olisi tehtävä, Kuusinen sanoo.

SLS: Taustalla ei politiikkaa

Kiinteistön isännöitijäyhtiöstä Estlanderista kiistetään, että häädöllä olisi mitään tekemistä puoluepolitiikan kanssa.

- Kyseessä on aivan normaali liiketila, jolle aivan yht'äkkiä tuli uudenlaista käyttöä. Jos vuokralainen jälleenvuokraa tilansa tai ottaa sinne alivuokralaisen, siitä täytyy ilmoittaa ennakkoon ja omistajan pitää hyväksyä suunnitelma. Näin ei nyt tehty ja siksi toiminta ei voinut jatkua, toimitusjohtaja Peter Estlander sanoo.

Myös Svenska litteratursällskapetin kiinteistöpäällikkö Hans Wiljanen sanoo, että kyse on sopimuksen rikkomisesta, ei politiikasta.

- Normaalisti tällaiset sopimusrikkomukset selviävät melko hitaasti, mutta tässä tapauksessa tilanne selvisi todella nopeasti, sillä vaalitoimiston avajaisia vietettiin näyttävästi lauantaina, Wiljanen selvittää aikataulua.

Wiljasen mukaan SLS:llä ja RKP:lla ei ole erityisen tiiviitä välejä toisiinsa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme