Mainos
Mainos

Perusturvan leikkaukset kismittävät kajaanilaisia

Lapsiperheet alkavat saada tarpeekseen perusturvan leikkauksista. Erityisen suuttuneita lapsiperheet ovat Kajaanissa, jossa lomautukset kohdistetaan vain sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Kajaanilaisvanhemmat vaativat päättäjiltä perusturvaleikkausten välitöntä lopettamista. Kaupunki suunnittelee lomauttavansa sosiaali- ja terveyspuolen henkilöstön. Myös Tehy ihmettelee asiaa, sillä muiden sektoreiden väkeä ei Kajaanissa olla lomauttamassa. Käytännössä nämä lomautuspäätökset tarkoittavat muun muassa sitä, että 12 päiväkotia sulkee kesäksi ovensa, vain neljä jää auki.

Useiden kajaanilaisten mielestä päiväkotien lapsimäärät ovat liian suuria ja lasten turvallista hoitoa ei pystytä hoitamaan. Kajaanilaiset lapsiperheet vastustavat nyt joukolla perusturvan leikkauksia. Kansalaisadressiin kerättiin nopeasti pari tuhatta nimeä.

Tänään Kajaanissa järjestetyssä toritapahtumassa päättäjät sanoivat, ettei lomautuksista luovuta vanhempien vastalauseista huolimatta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme