Mainos
Mainos

Perustuslakivaliokunta ei hyväksy yksityistä pysäköinninvalvontaa

Eduskunnan perustuslakivaliokunta esittää, että yksityisen pysäköinninvalvonnan salliva lakiesitys hylättäisiin.

Perustuslaissa kielletään merkittävää julkisen vallan käyttöä sisältävien tehtävien antaminen muulle kuin viranomaiselle. Yksityinen pysäköinninvalvonta ei ole riittävä syy poikkeuksen tekemiseen, valiokunta toteaa lausunnossaan.

Korkein oikeus katsoi viime vuonna, että yksityisellä alueella luvatta pysäköinnistä voidaan määrätä valvontamaksu, jos paikalla on riittävät opastetaulut. Asiasta ei ole säädetty laissa.

Hallitus esitti syksyllä lainmuutosta, jonka mukaan luvattomasta pysäköinnistä voitaisiin veloittaa valvontamaksu.

Pysäköinninvalvonnan antaminen muulle kuin viranomaiselle edellyttäisi valiokunnan mielestä muun muassa vaatimuksia asianomaisten henkilöiden sopivuudesta ja pätevyydestä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot