Mainos
Mainos

Perustuslakivaliokunta jätti hieman toivoa Malmin lentokentälle

Perustuslakivaliokunta ei tyrmännyt Malmin lentokentän säilyttämistä lentäjien käytössä. Valiokunnan mukaan aloite on kuitenkin ongelmallinen kunnallisen itsehallinnon kannalta. Lisäksi lain pitäisi olla yleispätevä, mutta nyt yksittäisen lain pitäisi ratkaista hallintoasialla tehtyä kunnallista ratkaisua.

– Kansalaisaloitteella kunnan päätökseen vaikuttaminen on ongelmallista, koska kansalaisaloite on tarkoitettu uusien asioiden nostamiseen keskusteluun, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) sanoo.

Perustuslakivaliokunta antoi lausunnon Lex Malmi -aloitetta käsittelevälle liikenne- ja viestintävaliokunnalle. Perustuslakivaliokunnan mukaan tällaisenaan lakia ei voi hyväksyä, vaan se vaatisi hallituksen valmistelun.

Hänen mukaansa perustuslakivaliokunta jätti liikenne- ja viestintävaliokunnalle käytännössä kolme vaihtoehtoa. Valiokunta voi pyytää hallituksen asiaa käsittelemään. Lapintien mukaan tällaisenaan aloitetta ei voi hyväksyä, joten joka tapauksessa valiokunnan pitäisi osoittaa aloite hallituksen valmisteltavaksi. Lisäksi valiokunta voi hylätä aloitteen tai lopettaa sen käsittelyn kokonaan.

Kansalaisaloitteen tarkoituksena on säilyttää Helsinki-Malmin lentopaikka ilmailukäytössä, kehittää lentopaikan oheistoimintaa ja säilyttää sen kulttuuriympäristöarvot.

Malmin lentokenttää koskeva Lex Malmi -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnan puhemiehelle Maria Lohelalle helmikuussa. Aloitteen oli allekirjoittanut yli 56 000 kansalaista.

Kansalaisaloitteessa esitettiin lisäksi, että lentoaseman ydinalue lunastettaisiin valtiolle joko rahallista korvausta tai maa-alueiden vaihtoa vastaan.

Juttua on korjattu 25.10. kello 17.33. Perustuslakivaliokunta käsitteli Malmin lentokentän säilyttämistä kaikkien lentäjien käytössä, ei vain harrastuslentäjien käytössä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme