Mainos
Mainos

Perustuslakivaliokunta haluaa selvennystä ERVV-vastuisiin

Eduskunnan perustuslakivaliokunta vaatii hallitukselta selvennystä euroalueen väliaikaisen rahoitusmekanismin ERVV:n vastuista. Hallitus voi antaa korjaavan esityksen jo hyväksytystä laista. Se voi korjata epäselvyydet myös siinä vaiheessa, kun uusilla esityksillä palataan ERVV-asiaan.

Valiokunta oli lausunnossaan yksimielinen. Lähtökohtana oli, että asia on hoidettava kuntoon.

Valiokunta korosti lausunnossaan, että valtion taloudellisia vastuita koskevan sääntelyn selkeyteen ja tarkkuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota ja että esitysten perusteluissa tulee tehdä kattavasti selkoa vastuiden sisällöstä.

Eduskunta hyväksyi taannoin esityksen, jolla Suomen takausvastuu nousi 14 miljardiin euroon. Epäselvyyttä aiheutti se, että suuri osa eduskunnasta uskoi tämän määrän sisältävän korot. Laista puuttui sana nimellisarvoltaan. Myös lain perustelut olivat puutteellisia.

.(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot