Mainos
Mainos

Perustuslakivaliokunta jäi erimieliseksi kuntalausunnosta

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on saanut valmiiksi oman lausuntonsa kuntauudistuksesta. Valiokunta ottaa kantaa siihen, onko kuntauudistus perustuslainmukainen. Tiedotustilaisuus järjestetään klo 13.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Johannes Koskisen (sd.) mukaan valiokunta ei ollut yksimielinen. Oppositiopuolueet perussuomalaiset ja keskusta jättivät lausuntoon yhteisen eriävän mielipiteen.

Perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen hallintovaliokunta jatkaa tänään mietinnön tekemistä kuntarakennelaista.

Huhtikuussa oikeuskansleri Jaakko Jonkka arvosteli hallitusta, että kunta- ja sote-uudistusta valmistellaan eritahtia.

Yksi kiista on koskenut sitä, voidaanko kuntien palvelut järjestää vastuukuntamallilla. Osa asiantuntijoista ja kansanedustajista on pitänyt tätä ongelmallisena kuntien itsehallinnon kannalta.

Hallituksen esityksen mukaan kunnilla olisi nyt vuosi aikaa tehdä tarpeelliset yhdistysmisselvitykset. Mahdollisesti hallintovaliokunta mietinnössään pohtii, pitäisikö kunnille antaa lisää aikaa näihin selvityksiin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot