Mainos
Mainos

Perustuslakivaliokunta: Presidentin palkkionkorotus väärin ajoitettu

Presidentin palkkion tarkistuksista on päätettävä vastaisuudessa hyvissä ajoin ennen kulloinkin valituksi tulevan presidentin toimikauden alkamista, toteaa perustuslakivaliokunta.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta moittii hallitusta presidentin palkkionkorotuksen väärästä ajoittamisesta. Valiokunta huomauttaa tänään antamassaan mietinnössä, että presidentin palkkionkorotuksesta ei ole asianmukaista säätää presidentin toimikauden aikana. Itse korotusta se piti tarpeellisena ja tarkoituksenmukaisena.

Valiokunta katsoo, että asiassa on toimittava aiemmassa hallitusmuodossa ilmaistun periaatteen mukaisesti, vaikka nykyinen perustuslaki ei vastaavan kaltaista sääntelyä sisälläkään. Vanhan hallitusmuodon perusteella presidentin vuotuisen palkkion määrää ei ollut sallittua toimikauden aikana lisätä eikä vähentää.

Perustuslakivaliokunnan mukaan presidentin palkkion ja edustusmäärärahan tarkistuksista on päätettävä vastaisuudessa hyvissä ajoin ennen kulloinkin valituksi tulevan presidentin toimikauden alkamista.

Presidentin vuotuinen palkkio on nousemassa kuluvan vuoden maaliskuun alusta lukien nykyisestä 102 000 eurosta 126 000 euroon ja edustusmääräraha nykyisestä 160 000 eurosta 171 000 euroon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot