Mainos
Mainos

Perustuslakivaliokunta vapauttaisi elokuvat kirkkopyhinä

Eduskunnan perustuslakivaliokunta puoltaa ns. huvikieltosäännöksen kumoamista ja vapauttaisi kirkkopyhinä pidettävät yleisötilaisuudet luvanvaraisuudesta.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta vapauttaisi kirkkopyhinä pidettävät yleisötilaisuudet luvanvaraisuudesta.

Valiokunta puoltaa tänään antamassaan mietinnössä kokoontumislakiin sisältyvän ns. huvikieltosäännöksen kumoamista. Säännöksen nojalla yleisötilaisuuksien, kuten elokuva- ja teatteriesitysten ja taidenäyttelyiden järjestäminen on mahdollista tiettyinä kirkollisina juhlapyhinä ainoastaan poliisin luvalla.

Perustuslakivaliokunta ei pidä juhlapyhien poikkeuslupamenettelyä tarkoituksenmukaisena ja puoltaa lakiehdotuksen hyväksymistä muuttamattomana. Valiokunta ei ollut yksimielinen, sillä kristillisdemokraattien Jouko Jääskeläinen ja keskustan Johannes Leppänen kirjauttivat mietintöön vastalauseen. Heidän mielestään kolmen keskeisimmän kirkollisen juhlapäivän rauhoittaminen yleisötilaisuuksilta on edelleen perusteltua.

Valiokunta huomauttaa mietinnössään, että kysymys yhteiskunnassa juhlapyhien aikana voimassa olevista käyttäytymisnormeista on ulottuvuudeltaan laajempi kuin vain ravintoloiden ohjelmistoon ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen kohdistuva. Mietintöön kirjattiin lausuma, jossa hallitukselta edellytetään sen selvittämistä, millaista juhlapyhiä koskevaa erityissääntelyä tarvitaan perusoikeussäännöksistä muodostuvat lähtökohdat huomioon ottaen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot