Mainos
Mainos

Petäjä: Hiihtoliiton kriisikokous tarpeeton

Hiihtoliiton nykyinen kunniapuheenjohtaja ja Lahden MM-kisojen aikainen Hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä pitää perjantain dopingkriisikokousta turhana. Petäjän mukaan hiihdon entisen päävalmentajan Kari-Pekka Kyrön väitteet eivät ole totta. Kyrö on aikaisemmin kertonut muun muassa, että suomalaiset hiihtäjät ovat käyttäneet systemaattisesta dopingia 1990-luvulla.

Petäjä vakuutti Lahden MM-kisojen aikaan, ettei ollut tietoinen, mitä joukkueessa tapahtui. Hän on edelleen samoilla linjoilla ja pitää hiihdon entisen päävalmentajan Kari-Pekka Kyrön dopingväitteitä perättöminä.

-Saattaa joku asia olla sinne päin, mutta pääsääntöisesti näillä ei ole mitään totuuspohjaa, mitä Kyrö on tässä esittänyt.

Hiihtoliitto päätti eilen järjestää perjantaiksi kriisikokouksen, koska muun muassa Hiihtoliiton nykyinen toimitusjohtaja Jari Piirainen ja hallintoneuvos Lauri Tarasti sanoivat MTV:n uutisissa uskovansa Kyrön väitteitä.

Nykyään Hiihtoliiton kunniapuheenjohtajana toimiva Petäjä pitää kriisikokousta turhana.

-Ihmettelin, kun kuulin, että on kasattu kriisikokous. Jos asia kerran pitää selvittää, niin ainoa oikea tapahan on se, että viranomaiset eli lähinnä KRP suorittaa uudelleen tutkimukset, Petäjä toteaa.

Petäjä ei aio itse osallistua kokoukseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme