Mainos
Mainos

Petäjäveden vesijohtovesi saastunutta

Petäjävedellä Keski-Suomessa on löytynyt kolibakteeria vesijohtoverkosta. Veden saastuminen huomattiin vesijohtoveden rutiinitarkastuksessa. Kolibakteeri on yleensä merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Saastuminen koskee Kirkonkylän, Piesalan kylän, Pengerjoen ja Kuivasmäen alueita. Ruoka- ja juomavettä on näillä alueilla keitettävä 5-10 minuuttia ennen käyttöä. Veden keittosuositus on voimassa toistaiseksi. Suositus koskee kaikkiaan noin 500 taloutta.

Saastuneen veden piirissä asuu yli puolet kunnan asukkaista. Asukkaita kehotetaan seuraamaan tiedotusvälineitä ja kunnan tiedotteita.

Varmaa tietoa siitä, miten bakteeri on päässyt vesijohtoverkostoon, ei ole. Kuntatekniikkainsinööri Pekka Karppisen mukaan on mahdollista, että pintavettä on sekoittunut käyttöveteen runsaiden sateiden vuoksi.

Petäjävedellä on aloitettu vesijohtoverkoston klooraus haitallisten bakteerien tuhoamiseksi. Veden puhdistuminen kestänee muutamia vuorokausia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme