Mainos
Mainos

Peter Franzénin Tumman veden päällä Kansallisteatteriin

Kansallisteatterissa saa keväällä kantaesityksensä Peter Franzénin esikoisromaaniin pohjautuva Tumman veden päällä. Se on elokuvallinen esitys lapsuuden lumosta ja idyllin särkymisestä.

Ransseenin Pete elää lapsuuttaan 1970-luvun Keminmaalla, josta poistutaan vain voinhakureissulle Ruotsiin tai herätysjuhlille Pohjanmaalle. Peten elämä muuttuu, kun ensimmäinen kouluvuosi koittaa. Perhe-elämä saa synkkiä sävyjä, ja yhtäkkiä tutusta ja turvallisesta lapsenmaailmasta avautuu ovi pelottavaan tuntemattomaan.

Vakavista teemoista huolimatta päällimmäisenä on toivo sekä lapsuuden onnelliset ja hauskat hetket. Näytelmä pohjautuu Peter Franzénin vuonna 2010 ilmestyneeseen samannimiseen esikoisromaaniin.

Esityksen ohjaa Janne Reinikainen. Peten roolissa nähdään Ona Kamu. Rooleissa ovat myös Elina Knihtilä, Antti Litja, Anna Paavilainen, Terhi Panula ja Seppo Pääkkönen. Kantaesitys on Pienellä näyttämöllä 18.4.2012.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme