Mainos
Mainos

Peter Fryckman otettiin kiinni Helsingissä

Etsintäkuulutettu liikemies Peter Fryckman on poliisin suojissa Pasilan poliisitalossa Helsingissä. Poliisi otti hänet kiinni vangitsemismääräyksen täytäntöönpanoa varten eilen.

Poliisipartio tunnisti ja pysäytti Fryckmanin auton Itäväylällä lauantaina iltapäivällä. Autossa oli Fryckmanin lisäksi yksi matkustaja. Fryckmanin asia tullee esille Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina. Etsintäkuulutus Fryckmanista oli annettu siksi, että hänestä oli vangitsemismääräys. Vangitsemismääräys oli annettu niskoittelusta pesäluettelon vannomisessa Fryckman-yhtiö Oy:n konkurssijutussa.

Kyse on harvinaisesta siviilioikeudellisesta jutusta, jossa niskoittelevaa todistajaa voidaan uhata joissakin tapauksissa vankeudella. Lisäksi tässä tapauksessa oikeus päättää siitä, koska kiinni otettu on esitettävä vangituksi tai vapautettava. Rikosprosessissahan viimeistään kolmantena päivänä puoleenpäivään mennessä poliisin on esitettävä kiinni otettu tai pidätetty vangittavaksi tai sitten vapautettava.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme