Mainos
Mainos

Petoeläinten aiheuttamat henkilövahingot korvataan

Ahman, ilveksen, karhun ja suden aiheuttamat henkilövahingot korvataan valtion varoista takautuvasti 1. 6. 1998 lukien. Näiden eläinten ajoneuvoille ja hinattaville laitteille aiheuttamat vahingot tulevat korvausten piiriin 1. 1. 2000 lukien. Ajoneuvojen osalta omavastuuosa on kuitenkin 1500 markkaa.

Petoeläinvahinkoasetuksen mukaan korvataan myöskin viljelys-, eläin- ja irtaimistovahinkoja. Myöskin porovahinkoja korvataan. Petoeläinvahingoista maksettavia korvauksia voidaan alentaa tai korvaus voidaan kokonaan evätä, jos korvausten hakija on itse myötävaikuttanut vahingon syntymiseen tai toiminut jollain tapaa muuten vahingon estämistä vastaan. Perusteettomasti maksetut korvaukset peritään takaisin.

Riistanhoitomaksu nousee kymmenellä markalla kustannustason muutosten kompensoimiseksi. Riistanhoitomaksun suuruus on 1. 8. 2000 alkaen 130 markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot