Mainos
Mainos

Petoneuvottelukunta Pohjois-Karjalaan

Pohjois-Karjalaan perustetaan petoneuvottelukunta. Neuvottelukunnan tehtävänä on seurata suupetokantojen kehittymistä ja tarvittaessa tehdä niiden säätelystä esityksiä valtiovallalle. Asiasta päätettiin Pohjois-Karjalan liiton järjestämässä neuvottelussa.

Neuvottelu ei asettanut mitään konkreettisia tavoitteita petokannoille. Sen mukaan suurpetokantojen on voitava vaihdella eri puolilla maakuntaa. Tästä johtuen myös hirvikannan on voitava olla erilainen eri puolilla maakuntaa.

Kokous korosti ennaltaehkäisyn merkitystä petokantojen säätelyssä. Sen mielestä sudenmetsästys tulee suunnata pelkästään ongelmayksilöihin. Karhu sen sijaan on poistettava EU:n luontodirektiivin uhanalaisina rauhoittamien eläinten joukosta. Pohjois-Karjalan liiton koolle kutsumaan neuvotteluun osallistui suurpetojen kanssa tekemisissä olevien eri tahojen kuten metsästäjien, luonnonsuojelijoiden, maataloustuottajien ja tutkimuksen edustajia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme