Mainos
Mainos

Petosrikollisuus kasvussa

Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton toimitusjohtajan mukaan monet kansalaiset odottavat korvaajan löytymistä aina vahingon jälkeen. Jos ei ole vakuutusta, apua odotetaan esimerkiksi valtiolta.

Talous- ja petosrikollisuuden määrä ja niissä liikkuvat rahasummat ovat kasvussa. Lisäksi internet, sähköinen asiointi ja uudet tuotteet ovat lisänneet petosten tekijöiden tekotapoja entisestään. Osa rikoksista kohdistuu myös vakuutusyhtiöihin.

Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton toimitusjohtajan Esko Kivisaaren mukaan vakuutusyhtiöt ovat entistä aktiivisempia selvittämään niihin kohdistuvia petoksia. Näin myös lisätään kiinni jäämisen riskiä. Naantalissa poliisin ja vakuutusalan seminaarissa puhunut Kivisaari sanoi, että yhä harvempi hyväksyy vahingon määrän liioittelun korvaushakemuksissa.

Kivisaaren mukaan monet kansalaiset odottavat korvaajan löytymistä aina vahingon jälkeen. Jos ei ole vakuutusta, apua odotetaan esimerkiksi valtiolta. Jos korvausta ei ole saatavilla, osa tyytyy siihen. Pieni osa väestöstä taas yrittää saada korvausta keinoilla millä hyvänsä, muun muassa vakuutusyhtiöistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot