Mainos
Mainos

Petri Jääskeläinen valittiin uudeksi oikeusasiamieheksi

Eduskunnan uudeksi oikeusasiamieheksi on valittu apulaisoikeusasiamies oikeustieteen tohtori Petri Jääskeläinen, 49. Hänen vuoden alussa alkava toimikautensa kestää vuoden 2013 loppuun. Jääskeläinen on toiminut apulaisoikeusasiamiehenä huhtikuusta 2002.

Jääskeläinen on aikaisemmin työskennellyt muun muassa valtakunnansyyttäjänvirastossa. Hän sai eduskunnassa järjestetyssä vaalissa 146 ääntä. Oikeustieteen lisensiaatti Maija Sakslin sai neljä ääntä ja oikeustieteen tohtori Kirsti Kurki-Suonio ja asianajaja Markku Fredman molemmat yhden äänen. Kaksi kansanedustajaa äänesti tyhjää.

Jääskeläinen seuraa tehtävässä Riitta-Leena Pauniota, joka on toiminut oikeusasiamiehenä vuodesta 2002. Paunio jää helmikuussa eläkkeelle virastaan oikeusasiamiehen kanslian kansliapäällikkönä. Hän on työskennellyt oikeusasiamiehen kansliassa vuodesta 1972.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot