Mainos
Mainos

Petteri Luodosta Vuoden kokki

Helsinkiläinen 24-vuotias Petteri Luoto voitti Vuoden Kokki 98 -kilpailun Helsingissä tänään. Kaksipäiväinen ruoanlaiton SM-kilpailu pidettiin Gastro 98 -messuilla.

Kokkina Kalastajatorpan Meritorpassa Helsingissä työskentelevä Petteri Luoto on käynyt ravintolakoulun Turussa vv. 1990-93. Hän on harjoitellut Hotelli Julian keittiössä Turussa ja toiminut tammikuussa 1995 Antti Vahteran assistenttina Bocuse D'Or kilpailussa Ranskassa. Ennen Meritorppaa Petteri Luoto on työskennellyt Helsingissä kokkina ravintola Kanavarannassa ja hotelli Palacessa.

Toiseksi Vuoden Kokki -kisassa tuli keittiömestari Markus Aremo, jonka työpaikka on ravintola George Helsingissä. Aremo sijoittui viime vuonna kolmanneksi Vuoden Kokki -kisassa. Kolmanneksi paras oli Helsingissä ravintola Tornin kylmäkkönä työskentelevä kokki Kimmo Nikko.

Kolme muuta finalistia sijoittuivat kaikki neljännelle tilalle. He ovat Marko Kosonen ravintola Meritorpasta, Tuomo Keskinen G.W. Sundmansilta ja Marko Koskinen ravintola Tornista. Kaikki loppukilpailijat olivat Helsingistä.

Petteri Luodon voittoisa ruokalista sisälsi paistetun silakka-lohitimbaalin, merirapuperunapuren, tomaatti-pinaatti sienipaistoksen, mausteisessa sahramiliemessä haudutettuja juureksia, sinisimpukkaa ja sinisimpukkavoikastiketta. Jälkiruoaksi hän valmisti tyrnimoussea viinirypälehillokkeen ja tumman vaniljasiirapin kera. Vuoden Kokki -kisa järjestettiin nyt kolmannen kerran. Järjestäjinä ovat Suomen Keittiömestarit ry ja Vuoden Kokki ry.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme