Mainos
Mainos

Pettynyt Repo ei voi käsittää KHO:n päätöstä

Europarlamentaarikko Mitro Repo on syvästi pettynyt korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen, jonka mukaan hänen toimituskieltonsa ortodoksisessa kirkossa pysyy voimassa.

- Sain päätöksen hetki sitten ja pidän sitä erittäin epäoikeudenmukaisena, vääränä ja yleisen oikeustajun vastaisena, hän sanoo MTV:n uutisille.

Repo aikoo viedä päätöksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Revon mukaan KHO:n päätös on ristiriitainen ja huolimattomasti laadittu. KHO:n päätöksen mukaan Repo ei saa käyttää papin viittaa, ristiä tai muita papillista arvoa osoittavia tunnuksia. Revon mukaan KHO on asiassa hakoteillä.

- Toimituskieltoon, johon minut on asetettu, ei liity papin asun purkamista. Asun purkaminen liittyy pappiuden menettämiseen, eikä KHO ole jaksanut vaivautua tällaisenkaan ristiriidan selvittämiseen.

Repo näkee KHO:n päätöksen vakavana ja sen vaikutukset laajoina.

- Jatkossa jos oikeusministeriksi tai presidentiksi nimitetään juristi, hän siis menettää juristinoikeutensa. En voi pitää ymmärrettävänä, että minä olen menettänyt ammattioikeuteni.

Revon mukaan päätös kielii myös siitä, että aika alkaa olla kypsä kirkon ja valtion suhteen uudelleenjärjestämiselle.

Ortodoksinen piispainkokous epäsi toukokuussa pastori Mitro Revolta oikeuden toimittaa pyhiä toimituksia EU-ehdokkuutensa ja mahdollisen parlamenttijäsenyyden aikana. Repo valittiin viime kesänä EU-parlamenttiin SDP:n sitoutumattomana ehdokkaana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme