Mainos
Mainos

Pia Hagmar: Klara ja poniystävä

Arvio: Aurora Ståhlberg

(Otava)

Luin Pia HagmarinKlara – sarjan kakkososan ennenkuin luin tämän ensimmäisen osan, ja pääsin silti ihan hyvin kärryille kakkososassa.

Juoni oli hyvin realistinen ja yksinkertainen;

Klara on aina halunnut alkaa ratsastamaan, mutta hänen toimittaja-äitinsä ei ole siihen suostunut.

Kun sitten eräänä päivänä Klaran äiti tulee töistä kotiin, selviää että hänet on irtisanottu. Tästä seuraa muutto toiselle paikkakunnalle, koulun vaihto ja samalla uudet ystävät. Koulussa Klara tutustuu uuteen ystävään, Annaan, joka johdattaa hänet läheiselle tallille.

Vihdoin Klaran äiti antaa Klaralle luvan ratsastaa. Jonkun ajan tallilla käymisen jälkeen Klara saa hoitohevosekseen mustan, reippaan ponin, Sigen. Mutta Klaran unelmaponin Sigen hoitaminen käy vaikeaksi, kun ponin toinen hoitaja Lotta käyttäytyy Klaraa kohtaan todella ikävästi. Samaan aikaan Klara suree sitä, kuinka isällä ei enää ole hänelle aikaa Klaran isän ja tämän naisystävän Elisabetin saatua vauvan.

Klaran äiti taas huomaakin naapurin ystävällisen miehen olevan hänelle enemmän kuin ystävä...

Kirjaa on helppo seurata, ja sitä voi lukea myös he, jotka eivät ole koskaan edes koskeneet hevosta. Kirjan kuvailu on monipuolista ja sopivan tarkkaa, samoin itse teksti. Kirjan 159 sivua tulee luettua nopeasti, vaikka kirjan sivuilla ei ole ollenkaan kuvia. Pia Hagmarin Klara- sarjan ensimmäinen osa on täynnä ala-aste ikäisen Klaran tunteita ja tapahtumia.

Itse suosittelisin kirjaa yhdeksästä vuodesta eteenpäin kahdentoista vuoden ikään asti.

Kirjan kirjoittaja, vuonna 1961 syntynyt Pia on kirjoittanut kirjasarjan rakkaudenosoitukseksi hänen lempiharrastukselleen; ratsastukselle.

Kommentoija on pian 13-vuotta täyttävä hevoshullu, joka lukee paljon - lasten kirjoja jo kriittisemmin ja nuorten kirjoja innokkaasti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme