Mainos
Mainos

Pia Juul: Hallandin murha

(Atena)

Kirja menee suoraan asiaan.

"Halland on kuollut" kuultuaan nämä sanat Bess vaipuu unenomaiseen epätoivoon menetettyään miehensä. Halland on ammuttu kotinsa edessä ja kukaan ei tiedä mitä on tapahtunut. Kirja ei seuraa murhan jälkeistä rumbaa poliisin ja omaisten välillä vaan siirtyy suoraan seuraamaan Bessin elämää Hallandin lähdön jälkeen.

Teos kertoo kuinka läheisen kuoleman jälkeen Bessille ei jää muuta kuin surua ja kysymyksiä. Kirjan aikana selviää että Bess ei tiennyt juuri mitään Hallandin elämästä.

Tarina pyörii Bessin ja hänen läheistensä ympärillä joka alkaa jossain vaiheessa tylsistyttämään sillä kirjassa ei ole yhtään jännitystä tai juonenkäänteitä. Juoni vain juoksee eteenpäin tahtia jota lukijan on vaikea seurata sekavan kieliasun ja tylsän juonen takia. Kun näin jälkikäteen ajattelee kirjaa niin voi sanoa että se kuvaa varmaan suhteellisen aidosti läheisen menetyksen jälkeistä aikaa mutta loppujen lopuksi siitä ei jäänyt minulle käteen yhtään mitään. Kirjan ensimmäisellä sivulla mainitaan kirjan voittamat palkinnot ja myyntiluvut, täytyy sanoa että Den Danske Banks palkinnon voittanut "Hallindin murha" on uskottova mutta ei sillä palkintoa kuuluisi voittaa.

Kirjan kirjoittaja on tanskalainen Pia Juul joka on voittanut monia palkintoja.

Kirjan on suomentanut Katriina Huttunen.

Arvioitsija on 15-vuotias koululainen, joka suoritti TET-harjoittelunsa MTV3 Uutisissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme