Mainos
Mainos

Pidä kännykkä lähellä - uutiskuvallasi on arvoa

Lukijoiden kuvat ovat nousseet yhä tärkeämmiksi osaksi päivittäistä uutistyötä. Usein käy niin, että lukija on tapahtumapaikalla ennen ammattikuvaajaa. Taskussa oleva kännykkä toimii kätevästi kamerana, ja hetkessä arvokas uutiskuva on toimittajien käytössä.

Hyvä esimerkki toimivasta silminnäkijän nappaamasta uutiskuvasta on Rukan SkiBistron tulipalon kuva. Yöllä tapahtuneesta palosta tuli nopeasti toimitukseemme kuva lukijalta. Loppujen lopuksi silminnäkijöiden kuvista oli ratkaisevaa hyötyä myös poliisille tulipalon selvittämisessä.

Lukijat ovat muutenkin innokkaita valokuvaajia - MTV3:n kuvakisat ovat saaneet valtavasti osanottajia. Vähän aikaa sitten järjestetty talvikuvakilpailu ja parhaillaan käynnissä oleva lemmikin talviasu -kilpailu ovat jälleen innostaneet lukijoitamme käyttämään kameraa.

Yksi uusimmista lukijoiden kuvausintoa hyödyntävistä palveluista on Scoopshot. Scoopshot on suomalaisten kehittämä, kännyköihin ilmaiseksi ladattava sovellus, jonka avulla ihmisten on entistä helpompi lähettää toimituksille uutiskuvia ja ansaita niillä myös rahaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme