Mainos
Mainos

Pidätetty eläinaktivisti vapautettiin

Poliisi on vapauttanut viime torstaina pidätetyn eläinaktivistin. Hänen esittämistään vangittavaksi ei katsottu tutkinnallisesti tarpeelliseksi. Nyt poliisin hallussa on eläinaktivisteista vain lauantaina vangittu nuori mies.

Valtakunnansyyttäjän ja poliisin on määrä tällä tai viimeistään ensi viikolla kokoontua päättämään, jaetaanko turkisiskuihin liittyvät oikeudenkäynnit eri paikkakunnille. Tuolloin selviää myös, pyydetäänkö mukaan näiden käräjäpaikkojen omia syyttäjiä. -Jutut kuitenkin elävät vielä. Edes me poliisina emme osaa sanoa, mitkä näistä jutuista menevät syyttäjälle saakka, huomauttaa komisario Tero Haapala keskusrikospoliisista.

Tutkintavyyhtiin ovat Orimattilan joulukuisen turkistarhaiskun jälkeen tulleet mukaan mm. taannoiset murrot Kuopion ja Tampereen yliopistojen koe-eläinlaitoksiin. Turkistarhoihin ja -liikkeisiin tehdyt iskut mukaan lukien poliisin tutkittavana on nyt pitkälti toistakymmentä tekoa eri puolilla maata.

Haapalan mukaan näyttää siltä, että Orimattilan iskuun osallistunut joukkio on ollut keskeisessä asemassa myös muissa iskuissa. Poliisi aikoo kutsua kuultavakseen vielä uusia henkilöitä. -Vaikka tässä on tehty tutkintaa jo kuukauden päivät, sitä näyttää olevan vielä edessä vähintään saman verran ellei enemmänkin, kuvaa Haapala työmäärää. Kuulemisten lisäksi poliisi tekee yhä mm. teknisiä tutkimuksia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme