Mainos
Mainos

Pieneläinhoitajien lakko alkaa maanantaina

Yksityisten eläinklinikoiden ja eläinlääkäriasemien toiminta uhkaa häiriintyä ensi maanantaista alkaen lakon vuoksi. Eläinhoitajien työtaistelu kestää näillä näkymin ainakin 18:nteen joulukuuta asti, jolloin kiistaa seuraavan kerran sovitellaan.

Todelliseen sovunhakuun ei itse asiassa ole edes päästy, sillä valtaosa eläinklinikoista ja eläinlääkäriasemista ei kuulu mihinkään työnantajajärjestöön. Piirisovittelija Esa Lonka on tuloksetta yrittänyt etsiä lakkovaroituksen jättäneelle toimihenkilöliitto Ertolle vastapuolta, jolla olisi valtuudet kattavasti neuvotella ja hakea ratkaisuja alan yritysten puolesta.

Lakko koskee Erton mukaan yli sataa eläinklinikkaa ja eläinlääkäriasemaa. Lakon ulkopuolella on muutamia yrityksiä, joiden kanssa Erto on solminut talokohtaiset erillissopimukset.

Erto tavoittelee lakon avulla eläinhoitoalalle työehtosopimusta vähimmäispalkkoineen. Noin 500 eläinhoitajasta runsaat puolet on järjestäytynyt Ertoon.

Lakkovaroituksen mukaan työtaistelu kestää jouluaattoon saakka.

(MTV3-STt)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme