Mainos
Mainos

Pienet autot entistä turvallisempia

Tuoreen tutkimuksen mukaan pienten autojen massa on myös kasvanut viime vuosina suhteellisesti enemmän kuin isojen autojen.

Pienten autojen turvallisuus verrattuna isoihin autoihin on parantunut uusien mallien myötä, selviää Teknillisen korkeakoulun liikennelaboratorion tutkimuksesta.

Pienikokoisten autojen massat ovat myös kasvaneet suhteellisesti enemmän kuin kookkaiden autojen massat. Autot ovat entistä painavampia osaksi siksi, että autoissa on enemmän turvavarusteita ja -rakenteita. Toisaalta samankokoisilla autoilla on selviä mallikohtaisia eroja. Samassa kokoluokassa vammautumisriski voi olla kaksinkertainen verrattaessa alimman ja ylimmän riskin automalleja keskenään.

Tutkimuksen mukaan uusimmilla automalleilla kuljettajan riski vammautua on 20 prosenttia pienempi kuin tätä kymmenen vuotta vanhemmilla malleilla.

Liikenne- ja viestintäministeriön, Autotuojien ja Liikennevakuutuskeskuksen tilaama tutkimus perustuu vuosina 1997-2003 liikennevakuutuksesta korvattuihin 232 000 liikennevahinkoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme