Mainos
Mainos

Pienet yliopistot kasvattavat suosiotaan

Pienemmät yliopistot kasvattavat suosiotaan suurempien kustannuksella. Asiaan vaikuttaa muun muassa asuntotilanne.

Joensuun yliopisto

Yliopistoon haluavat hakeutuvat aikaisempaa enemmän opiskelemaan jonnekin muualle kuin isoimpiin keskuksiin. Turun, Tampereen ja Oulun yliopistojen hakijamäärät laskivat, kun Joensuun ja Kuopion yliopistoihin mieli tänä vuonna enemmän hakijoita kuin viime vuonna. Syitä haetaan muun muassa asumiskuluista.

- Ensinnäkin asiaan vaikuttaa se, että uudet yliopistot tarvitsevat vähän aikaa tullakseen tunnetuiksi opiskelemaan hakevien keskuudessa. Toinen tekijä saattaa sitten olla kysymys asuntotilanteesta ja sosiaalisesta asemasta, sanoo vararehtori Teuvo Pohjolainen Joensuun yliopistosta.

Suuremmista yliopistoista Helsinki piti pintansa hakijamäärissä. Opiskelupaikkaa pääkaupungista tavoittelee tänä vuonna neljä prosenttia enemmän hakijoita kuin viime vuonna.

Yliopistojen pääsykoeaika on parhaillaan käynnissä. Kokeet ovat ohi juhannukseen mennessä ja tuloksia odotellaan heinäkuun puolivälissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot