Mainos
Mainos

Pieni yritys on usein isoa laiskempi kierrättäjä

Pienet suomalaiset yritykset laiminlyövät jätteiden kierrättämisen isoja useammin. Näin kertovat ympäristöhuoltoyhtiöiden edustajat Sita Finlandista ja Lassila & Tikanojasta.

Laiminlyönnin syynä on yleensä aikapula. Muita syitä voivat olla lajittelumahdollisuuksien puute liiketilassa, välinpitämätön asenne ja se, ettei kierrätystä vain ole huomattu järjestää.

Ahkerimpia kierrättämään ovat isot monikansalliset yritykset, joiden ympäristöohjelmat usein velvoittavat jätteiden lajitteluun.

Yritysten kannalta kierrätys on taloudellinen valinta, sillä kaatopaikalle toimitettavasta sekajätteestä pitää maksaa.

Kierrätysmahdollisuuksissa on kuitenkin alueellisia eroja. Pitkät etäisyydet kierrätyspisteille ja halvat kaatopaikkahinnat saattavat ohjata yrityksiä heittämään roskansa sekajätteisiin.

Osa yrittäjistä saattaa myös suhtautua välinpitämättömästi kierrättämiseen. Toisinaan kierrättäminen jää, koska asiaa ei vain ole ajateltu.

MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot