Mainos
Mainos

Pienikin säteilymäärä altistaa syövälle

Säteily aiheuttaa syöpäriskin pieninäkin kerta-annoksina. Kansainvälisen tutkimuksen mukaan noin pari prosenttia ydinlaitostyöntekijöiden syövistä aiheutuu säteilystä.

Suomalaiset saavat säteilyä muun muassa taustasäteilystä ja radonista. Tampereen yliopiston ja Säteilyturvakeskuksen tutkimusprofessori Anssi Auvinen sanoo, että tutkimustulos ei ole yllättävä.

- Tämä on ensimmäinen kerta kun saadaan vahvistus sille, että näinkin pienet säteilymäärät altistavat syövälle. Se on ollut oletuksena jo aiemmin, mutta nyt tiedetään varmasti, että tämä on varmasti pienin mahdollinen säteilymäärä, joka vaikuttaa.

British Medical Journal -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ydinlaitoksissa työskentelevät saavat kuitenkin työpaikaltaan vähemmän säteilyä, kuin normaali ihminen luonnosta, joten luonnon taustasäteilynkin katsotaan aiheuttavan pienen syöpäriskin.

Ydinlaitoksilla työskennelleet saavat työpaikallaan keskimäärin kahden millisievertin lisäsäteilyannoksen vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot