Mainos
Mainos

Pienituloiset liikkuvat vähän

Niukasti koulutetut ja pienituloiset liikkuvat vähiten, kertoo tuore tutkimus.

Tutkija Tomi Mäkinen on selvittänyt väitöstutkimuksessaan suomalaisten liikkumista vuosina 1978-2002 käyttäen apuna Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen aineistoja.

Tutkimuksen mukaan pienituloiset eivät yleensä harrasta liikuntaa vapaa-aikanaan tai työmatkoilla. Ne vähän koulutusta saaneet, jotka urheilevat kilpaa nuorena ja ne korkeasti koulutetut, jotka harrastavat kuntoilua varhaisaikuisuudessa, ovat usein liikunnallisesti aktiivisempia myöhemmällä iällä.

Koko elämän kestävän liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen näyttävät vaikuttavan paljon lapsuuden ja nuoruuden tottumukset, terveelliset elämäntavat sekä työolot, jotka eivät ole ruumiillisesti tai henkisesti liian kuormittavia.

Mäkisen mielestä yhteiskunnan tulisi huolehtia siitä, että tarjolla on riittävästi edullisia ja monipuolisia liikuntaharrastuksia myös pienituloisten perheiden lapsille ja nuorille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot