Mainos
Mainos

Pienituloisten verot Suomessa kevyet

Suomessa pienituloisia verotetaan kevyemmin, suurituloisia raskaammin kuin muissa Euroopan maissa.

Pienituloisia verotetaan Suomessa kevyemmin kuin Euroopassa keskimäärin. Tulojen noustessa verot ovat kuitenkin Suomessa kireämmät kuin muualla.

Tämä käy ilmi Veronmaksajain Keskusliiton kansainvälisestä palkkaverovertailusta, jossa vertailtiin työn verotusta 18 läntisessä teollisuusmaassa.

Suomessa keskipalkkaista työntekijää verotetaan runsaat kolme prosenttiyksikköä ankarammin kuin muissa vertailumaissa keskimäärin. Ylimmällä tarkastellulla tasolla ero on jo kahdeksan prosenttiyksikköä. Vain Belgia ja Tanska verottavat palkansaajiaan Suomea ankarammin kaikilla tulotasoilla.

Korkea verotus Suomessa johtuu kireästä veroprogressiosta. Työssä etenemistä verotetaan ankarasti eli marginaaliverotus on kireää.

Työnantajamaksut ovat Suomessa kansainvälistä keskitasoa eli keskimäärin 24 prosenttia bruttopalkasta. Esimerkiksi Virossa ja Ruotsissa ne ovat selvästi tätä suuremmat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme