Mainos
Mainos

Pienkoneturman syy yhä tuntematon

Eilisiltana Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella sattuneen pienkoneturman syyn selvitys jatkuu. Lentäjää on kuultu, mutta julkisuuteen lausunnosta ei haluta vielä kertoa.

Helsingissä eilen tapahtuneen pienkoneonnettomuuden syy on edelleen tuntematon, kertoo johtava tutkija Esko Lähteenmäki Onnettomuustutkintakeskuksesta. Onnettomuustutkintakeskus oli paikalla jo eilen turmapaikalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Aamupäivän aikana Onnettomuustutkintakeskus kerää onnettomuuteen tutkijalautakunnan, ja syyn tutkintaa jatketaan Lähteenmäen mukaan puolen päivän aikaan ja iltapäivällä onnettomuuspaikalla.

- Jos työt sujuvat odotetusti, hylky siirretään illan aikana pois turmapaikalta lentoaseman osoittamiin tiloihin. Siellä jatketaan onnettomuuden yksityiskohtaisia tutkimuksia ja tapahtuman kulun selvittämistä, Lähteenmäki sanoo.

Onnettomuustutkinta on haastatellut koneen ohjaajaa, mutta lentäjän selostusta ei haluta julkisuuteen tässä vaiheessa tutkimuksia.

Turmakone törmäsi maahan

Helsinki-Vantaan pienkoneturmassa on lentäjällä ollut hämmästyttävän hyvä tuuri selvitessään maahansyöksystä hengissä, arvioi lentoaseman kunnossapidon päällikkö Åke Lindström Ilmailulaitokselta.

Ohjaamo on suurin piirtein ainoa kappale, joka jäi ehjäksi koneesta. Pienkone katkesi ohjaamon takaa tukipalkkien luota ja molemmat siivet irtosivat. Koneen keulaosa murskautui pahasti.

Tähän mennessä tehtyjen tutkimusten perusteella kone oli lähtenyt kaartamaan oikealle nousunsa jälkeen ja siipi oli hipaissut noin neljä metriä korkeaa kivimurskekasaa, joka oli varastoitu kiitoradan päällystystyötä varten. Sen jälkeen kone iskeytyi maahan ja kierähti ympäri.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme