Mainos
Mainos

Pienpanimobuumi jatkuu – tuotanto kolminkertaistunut lyhyessä ajassa

Pienpanimobuumi on jatkunut Suomessa jo useamman vuoden. Tällä hetkellä pienpanimoita on noin 60, ja luku nousee jatkuvasti.

Suuret oluet, pienet panimot -tapahtuman järjestäjien mukaan pienpanimoiden tuotanto on lähes kolminkertaistunut vuodesta 2009.

Biologi Timo Kanniainen perusti oululaisen Sonnisaaren panimon kahden ystävänsä kanssa vuonna 2014. Jo ensimmäisen erän menekki osoitti, että kysyntää paikallisille oluille on. Nyt yritys valmistelee tuotantonsa laajentamista hanajuomista pullo-oluisiin.

Kanniainen uskoo, että pienpanimoiden suosio saattaisi jopa muuttaa suomalaista juomakulttuuria kohtuullisemmaksi. Pienpanimo-oluiden voimakas maku tekee nopeasta kittaamisesta vaikeampaa.

Aiemmin Kanniainen tilasi erikoisoluita ulkomailta ja kirjoitti niistä arvioita blogiinsa. Nyt hän hioo reseptejä ja kuskaa olutsäiliöitä oululaisiin pubeihin. Sonnisaaren oluet valmistetaan käsityönä suuren autotallin kokoisessa tilassa. Yhdellä seinustalla seisovat keitto- ja käymisastiat, toisella mallassäkit.

Sonnisaarella on kymmenkunta jälleenmyyjää, joihin 2 000 litran kuukausittainen tuotos jaetaan. Kanniaisen mukaan näyttää siltä, että Sonnisaari pystyy ensi vuonna kolminkertaistamaan tuotantonsa.

– Menekki on yllättänyt meidät. Ensimmäisen erän ilmestymisen aikaan pubeihin jonotettiin. Se oli aika uskomatonta katsottavaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme