Mainos
Mainos

Pientalorakentajat tuntevat työturvallisuussäännöt usein huonosti

Tampereen Vuoreksen asuntomessualueella paljastui viime perjantaina useita työturvallisuuspuutteita eri rakennustyömailla. Aluehallintovirasto jopa keskeytti muutaman työmaan työt puutteiden takia.

Messut Tampereen Vuoreksessa järjestävät Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Tampereen kaupunki. Tampereen kaupungin projektipäällikkö Arto Vuorijärvi pitää työturvallisuuspuutteita valitettavina.

– Tämä on hyvin valitettavaa. Puutteita on ollut nimenomaan näillä pientalorakennustyömailla, jotka ovat yksityisten ihmisten omia hankkeita. Ymmärrettävää on, että siellä turvallisuuteen on kiinnitetty vähemmän huomiota, Vuorijärvi toteaa.

Valistus työturvallisuudesta ainoa keino

Rakennustyömailla tehtiin alkuviikolla uudet tarkastukset ja työt ovat nyt jatkuneet normaalisti. Puutteita löytyi esimerkiksi putoamissuojissa, turvavaatteiden ja turvakypärän käytössä.

– Viranomaisen puuttuminen asioihin täytyy ottaa vakavasti. Meillä on rakentajille rakentajakokouksia ja nimenomaan edellisessä kokouksessa aluehallintoviranomaisen työsuojelutarkastaja oli kertomassa työsuojeluasioista. Olemme pyrkineet valistamaan pientalorakentajia jo ennakolta, Vuorijärvi kertoo.

Vuorijärvi näkee valistuksen työturvallisuudesta tärkeänä ja lähes ainoana keinona vaikuttaa pienrakentajiin.

– Pienrakentajat eivät itse usein miellä olevansa vastuussa työmaan työturvallisuudesta. Heidän tekemät sopimukset rakennusliikkeiden ja vastaavien mestareiden kanssa ovat usein sellaisia, että niissä ei ole työturvallisuusasioista sovittu.

Työturvallisuuspuutteet paljon julkisuudessa olevalla asuntomessualueella vaikuttavat myös asuntomessualueen maineeseen.

– Kyllä kielteiset asiat vaikuttavat. Me tietysti pyrimme siihen, että puutteet korjataan ja näitä ei vastaisuudessa enää esiinny työmailla, Vuorijärvi toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme