Mainos
Mainos

Pienten asuntojen vuokrat nousevat

Kasvava kysyntä nostaa pienten vuokra-asuntojen vuokria. Vuokran nostopaineita on kaikissa kasvukeskuksissa. Tänään julkaistun, Suomen historian ensimmäisen vuokra-asuntobarometrin mukaan viime vuosina ei ole rakennettu riittävästi asuntoja.

Suurten asuntojen vuokrissa sen sijaan on laskupaineita, sillä niissä tarjonta ylittää kysynnän. Myymättä jäämät asunnot päätyvät yhä useammin vuokra-asunnoiksi.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI:n johtaja Aija Tasa kertoo, että valtion tukea ovat rajoittaneet turhan tiukat ehdot.

- Niihin odotetaan nyt lievennyksiä, Tasa sanoo toiveikkaasti.

VVO-Yhtymän toimitusjohtaja Olli Salakka puolestaan rinnastaa taloyhtiön tällä hetkellä normaaliin yritykseen.

- Ehkä se sitten on hätävarjelun liioittelua. En ainakaan muista yhtään konkurssiin mennyttä taloyhtiötä, Salakka pohtii.

Rahoitus asuntojen ongelmana

RAKLI:n johtaja Tasa toivoo, että rahoitukseen saataisiin uusia keinoja. Hän tuo esille valtion määräaikaisen, suoran lainoituksen. Asuntoministeri Jan Vapaavuori pitää tilannetta hankalana.

- Pitää muistaa, että rahoitus on ongelma millä tahansa elinkeinotoiminnan alalla, erillisratkaisut asuntotuotantoon voivat olla vaikeita, Vapaavuori muotoilee.

Sekä Tasa että Salakka pitävät vuokra-asumista houkuttelevana näin taloustaantuman aikaan. Salakka tosin toteaa, että houkuttelevuuden lisäämiseksi on vielä paljon tehtävää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot