Mainos
Mainos

Pienten kirjastojen puolustajille kuluttajapalkinto

Pienten kirjastojen puolustamista tukeneet helsinkiläisyhdistykset palkittiin tänään viime vuoden kuluttajatekoina. Suomen Kuluttajaliitto valitsi lähikirjastokampanjan tunnustuspalkinnon saajaksi, koska pienet kirjastot ovat edelleen uhattuina sekä Helsingissä että muualla Suomessa. Kuluttajaliitto korostaakin pienten kirjastojen suurta merkitystä ympäristölleen ja käyttäjilleen.

-Yleisiltä kirjastoilta on monissa kunnissa jatkuvasti vähennetty määrärahoja. Kahdenkymmenen viime vuoden aikana maamme kirjastoista on lakkautettu lähes puolet ja supistettu aineistohankintoja, Kuluttajaliitto huomauttaa.

Liiton tunnustuspalkinnon saivat helsinkiläiset Käpylä-Seura ja Käpylän Yhdyskuntaklubi, joiden viime vuoden keväällä aloittama kampanja lähikirjastojen säilyttämiseksi laajentui eri puolille maata.

Viime vuoden paikallisen kuluttajateko-tunnustuspalkinnon sai Porin Seudun Kuluttajayhdistys. Yhdistys on muun muassa osallistunut paikallisen kuluttaja-aiheita käsittelevän Pennoset-radio-ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot