Mainos
Mainos

Pienten lasten määrä turvakodeissa kasvanut

Alle 2-vuotiaiden lasten määrä turvakodeissa on kasvanut parin viime vuoden aikana, Pääkaupungin turvakodista arvioidaan.

Kaikista Pääkaupungin turvakodissa olleista lapsista alle 2-vuotiaita oli viime vuonna kolmannes.

Turvakodin toiminnanjohtajan mukaan suuntaus kertoo siitä, että perheväkivaltaan haetaan apua entistä varhemmin. Kotona tapahtuvaa väkivaltaa on perinteisesti siedetty vuosia.

– Monelle äidille on viimeinen tikki, jos lapseen kosketaan. Toisaalta tietoisuus nähdyn tai koetun väkivallan lapselle aiheuttamasta vahingosta on lisääntynyt, sanoo Pääkaupungin turvakodin toiminnanjohtaja Karola Grönlund.

Valtaosa, noin 75 prosenttia, turvakodin aikuisasiakkaista hakee apua lasten kanssa. Viime vuonna turvakotiin tuli noin 200 lasta. Heistä viidennes oli joutunut väkivallan kohteeksi ja 65 prosenttia nähnyt tai kuullut väkivaltaa kotonaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot