Mainos
Mainos

Pienten lasten vanhemmat karttavat influenssarokotusta

Viime influenssakaudella vain 16 prosenttia alle kolmevuotiaista sai influenssarokotuksen. Heistä influenssaan sairastuu kuitenkin vuosittain joka viides. 

Nihkeän suhtautumisen taustalla näyttää olevan narkolepsiatapauksia aiheuttanut sikainfluenssarokotus. 

- Influenssakaudella käytettävä rokote on kuitenkin aivan erilainen, huomauttaa lastentautien erikoislääkäri Laura Puhakka Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.

Lääkäripäivillä lasten infektiotaudeista tänään puhuneen Puhakan mukaan rokotuksilla on ollut merkittävää vaikutusta erilaisten infektiotautien esiintyvyyteen. Niiden avulla on saatu lähes hävitettyä esimerkiksi vihurirokko, tuhkarokko ja kurkkumätä. 

- Uusimpana nähdään, että lasten sairaalahoidot rotaviruksen takia ovat vähentyneet huomattavasti sen jälkeen, kun rotavirusrokote on otettu yleiseen rokotusohjelmaan.  

Alle kolmevuotiaat ja heidän lähipiirinsä saavat influenssarokotteen maksutta. Influenssakausi on käynnistynyt ja sen huipun odotetaan osuvan helmi-maaliskuulle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme