Mainos
Mainos

Pienyrittäjät raivostuivat nettiluettelofirmalle

Pienyrittäjät

Useat sadat pienyrittäjät ovat raivostuneet internetissä hakemisto- ja yhteystietopalveluja tarjoavan Directa Oy:n toiminnasta. Directan asiakkaat kummastelevat suuria laskuja ja pitävät niitä perusteettomina.

- Mielestäni tein vuosisopimuksen 49 euroa vuodessa. Meni vuosi ja sieltä tuli 500 euron lasku, kertoo vaasalainen yrittäjä Harri Konttinen.

- Huvittavinta on se, että jollakin oli 38 000 hakua, eikä todellakaan yhtään asiakaskontaktia, kertoo niinikään vaasalainen Vesa-Pekka Päärni.

Internetistä löytyy satoja vastaavanlaisia esimerkkejä. Directan toimitusjohtajan Ville Kompan mukaan yritykset ovat hyväksyneet sopimuksen, jossa laskutus perustuu hakuosuumiin. Jos asiakasfirman nimi näkyy satoja autokauppoja esittelevällä sivustolla, lähtee lasku, vaikka juuri kyseistä linkkiä ei klikattaisi auki.

- Puhelinkeskusteluissa ja sopimusehdoissa kerrotaan hyvin selkeästi, mikä on kuukausittainen maksimilaskutus ja mitä sopimukseen sisältyy. Tämä raja on nimenomaan luotu asiakkaan turvaksi, Komppa toteaa.

Yrittäjien etujärjestössä Suomen yrittäjät ry:ssä vastaanotetaan kentältä kymmeniä voimakassanaisia puheluja viikossa. Directaa parjataan siitä, että puhelinmyyntitilanteessa asia on esitettty toisella tavalla, kuin mitä näkyy tilausvahvistuksessa tai lopulta laskussa.

- Jos asiakkaat ovat tyytymättömiä ja ymmärtävät asian aivan eri tavalla kuin se, joka laskuttaa, niin silloin laskuttajan pitää katsoa peiliin. Tämä on hyvän liiketavan vastaista. Sanotaan näin, että harmaalla alueella ainakin ollaan, kuvailee varatuomari Janne Makkula Suomen yrittäjistä.

Useat kymmenet yrittäjät ovat tehneet poliisille Directasta tutkintapyynnön. Poliisi miettii, onko Directaa syytä epäillä rikoksesta.

- Directa on oma-aloitteisesti informoinut viranomaisia toimintamallistaan, jotta tällaisten yksittäisten tapausten käsittelyyn ei kuluisi viranomaisten aikaa, toimitusjohtaja Komppa sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme