Mainos
Mainos

Pienyrittäjät vastustavat työajan lyhentämistä

Suomalaiset pienyrittäjät antaisivat mieluummin palkankorotuksen vanhalle työntekijälle kuin lyhentäisivät hänen työaikaansa. Yrittäjät uskovat, että työajan lyhentäminen lisäisi ylitöitä. Se puolestaan kasvattaisi tuotantokustannuksia merkittävästi.

Pienyritysten etujärjestö Suomen Yrittäjät julkistaa tänään jäsenkyselyn, jonka mukaan enemmistö pk-yrittäjistä vastustaa työajan yleistä lyhentämistä 35 tuntiin viikossa. Kyselystä kertoo tämänaamun Demari.

Kysely tehtiin etujärjestön paikallisyhdistysten noin 400 puheenjohtajalle, joista noin puolet vastasi siihen. Kyselystä ei ilmene, minkä alan yritys oli kysymyksessä. Noin 80 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että työntekijöiden määrä yrityksessä pysyisi ennallaan työajan lyhentämisestä huolimatta. Noin 15 prosenttia vähentäisi henkilöstöä, jos työaikaa jouduttaisiin nirhimään. Vain viitisen prosenttia uskoi, että työntekijöitä lisättäisiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme