Mainos
Mainos

Pietarin-junista tulossa yhtä pitkää anniskelualuetta

Alkoholia voi tarjoilla pian Suomen ja ulkomaiden välillä kulkevissa junissa, laivoissa ja lentokoneissa uusin ehdoin.

Esimerkiksi Helsingin ja Pietarin välillä liikennöivissä junissa anniskelu olisi jatkossa mahdollista myös muualla kuin ravintolavaunussa.

Lisäksi alkoholia saisi anniskella myös satamassa olevassa laivassa.

Alkoholijuomien myynti ja anniskelu ulkomaanliikenteessä edellyttää, että yrittäjä tekee toiminnasta ilmoituksen Valviralle. Alkoholijuomia myyvältä yrittäjältä edellytettäisiin myös omavalvontasuunnitelman tekemistä.

Omavalvontasuunnitelmasta tulee käydä ilmi, kuinka yrittäjä järjestää myynnin valvonnan ja järjestyksenpidon. Samat säännöt koskisivat myös alkoholijuomien myyntiä lentokentillä maasta lähteville matkustajille.

Hallitus päätti asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä tänään. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle huomenna. Laki tulisi voimaan mahdollisimman pian.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot