Mainos
Mainos

Pietarin nopeat junat viivästyvät

Suomi jatkaa Helsingin ja Pietarin välisen nopean junayhteyden valmistelua suunnitelmien mukaan huolimatta hankkeen mahdollisista rahoitusvaikeuksista Venäjällä.

Tuore liikenneministeri Susanna Huovinen (sd.) tapaa maanantaina Moskovassa venäläisen virkaveljensä. Tapaamisen yhteydessä on tarkoitus keskustella muiden aiheiden ohella nopean junayhteyden aikataulusta.

-Suomen puolelta ei ole tehty mitään uusia päätöksiä. Emme ole myöskään tehneet mitään uusia johtopäätöksiä Venäjän tilanteesta. Maanantaina ministereiden on tarkoitus keskustella asiasta. Ehkä johtopäätösten aika on silloin, kertoi liikenne- ja viestintäministeriön valtiosihteeri Perttu Puro.

Ylen radiouutiset kertoi tänään, että nopeita junia ei saada käyttöön vielä vuonna 2008 Venäjän rahoitusongelmien takia.

Puro huomauttaa, että hankkeen aikataulu on muuttunut moneen kertaan vuosien varrella. Hänen mukaansa tällä hetkellä puhutaan joka tapauksessa vuosikymmenen loppupuolesta.

Helsinki-Pietari-yhteyden kannalta tärkeä Kerava-Lahti-oikorata valmistuu syksyllä 2006. Lahti-Vainikkala-välin peruskorjaus on tarkoitus käynnistää vuonna 2007.

-Se peruskorjaushanke on meille kansallisenkin rataverkon vuoksi tärkeä, eli se tehdään joka tapauksessa, Puro sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme