Mainos
Mainos

Pietarsaaren satamassa vaaratilanne

Italian lipun alla purjehtinut lipeälastissa oleva rahtialus oli vähällä törmätä laituriin, kun aluksen suomalainen kapteeni ohjasi sitä humaltuneena.

Pietarsaaren satamaan eilisiltana saapuneen rahtialuksen kapteeni puhalsi alkometriin 3,1 promillen lukeman. Luotsista huolimatta kapteeni yritti ohjata noin 150 metriä pitkää alusta satamaan itse. Alus oli vähällä törmätä laituriin.

Luotsin mukaan kapteeni alensi jo väylällä kaksi kertaa aluksen nopeutta niin paljon, että alus oli vähällä menettää ohjauskykynsä tuulen puhaltaessa voimakkaasti. Satamassa ei enää syntynyt mitään tällaista vaaratilannetta.

Aluksen ollessa kiinnittymässä laituriin kapteeni pysäytti laivan koneet, lähti komentosillalta ja vetäytyi hyttiinsä. Luotsin käskystä koneet käynnistettiin uudelleen, ja alus saatiin turvallisesti laituriin. Poliisipartio nouti kapteenin hytistä ja toimitti verikokeeseen.

Alus oli 8000 tonnin lipeälastissa, ja se purjehtii Italian lipun alla. Kapteeni on Suomen kansalainen. Poliisi on kuullut luotsia ja kapteenia. Tapauksen tutkinta jatkuu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme