Mainos
Mainos

Pietarsaaren synnytyskuoleman syynä äidin sairauskohtaus

Pietarsaaren sairaalassa viime maaliskuussa sattuneen synnytyskuoleman syyksi on varmistunut äidin sairauskohtaus. Sekä äiti että vauva kuolivat keisarileikkauksessa.

Kuolinsyy selvisi oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa. Väitteet hoitovirheestä kumoutuivat nyt lopullisesti, huomautti Pietarsaaren Malmin sairaalan johtava lääkäri Kimmo Kuisma. Tapaus tutkittiin Sosiaali- ja terveysalan valvontavirastossa Valvirassa.

Pietarsaaren sairaalassa sattui lyhyen ajan sisällä kaksi kuolemaan johtanutta synnytystä. Viime vuoden elokuussa äiti kuoli niin ikään keisarileikkauksessa, mutta vauva pelastui.

Tämän tapauksen tutkimukset ovat edelleen kesken. Kuolemansyyksi on epäilty anestesian yhteydessä saatua allergista reaktiota.

Omaiset ovat tehneet tästä tapauksesta myös rikosilmoituksen poliisille. Ilmoitus tehtiin, koska kyseessä oli nuoren ihmisen odottamaton ja yllättävä kuolema.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme