Mainos
Mainos

Pietikäinen: Aika loppuu ilmastomuutoksen torjunnassa

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (Kok.) ihmettelee ihmisten toimettomuutta ilmastonmuutoksen edessä. Pietikäinen kirjoittaa MTV3:n ilmastokolumnissaan, että hänen mielestään toimettomuus on käsittämätöntä.

Pietikäisen mielestä tiedon puutteen sijaan selitys toimettomuudelle löytyy psykologiasta. Ilmastonmuutos koetaan tärkeäksi, mutta ei välittömäksi uhaksi.

Pietikäisen mielestä toiminnan esteitä ovat epävarmuus tutkimustuloksista ja epäluulo tutkijoiden viestejä kohtaan. Ihmiset myös aliarvioivat riskejä ja samalla omia vaikutusmahdollisuuksiaan. Muutoksen esteiden listassa viimeisenä on tapa. Pietikäisen mielestä osa käyttäytymismalleistamme vastustaa sitkeästi muutoksia ja loputkin muuttuvat vain hitaasti.

- Ongelma on vain siinä, että meillä ei enää ole aikaa, Pietikäinen kirjoittaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot