Mainos
Mainos

Pietikäinen matkalla europarlamenttiin

Ulkoministeriksi nousevan Alexander Stubbin tilalle europarlamenttiin on menossa entinen kansanedustaja ja ympäristöministeri Sirpa Pietikäinen.

MTV:n uutisten tavoittama Pietikäinen oli hieman yllättynyt asioiden saamasta käänteestä. Pietikäinen sanoi, että europarlamenttiin varalla ollessa täytyy olla tietenkin hereillä, koska parlamentaarikon pesti voi tulla eteen.

Europarlamenttiin matkalla oleva entinen ministeri sai tiedon Stubbin noususta ulkoministeriksi juuri ennen haastattelua.

- En ole mitään käytännön asioita ehtinyt valmistella, täytyy katsoa millaisella aikataululla omat työtehtävät tulevat järjestykseen ja muut arkiset asiat, Pietikäinen sanoi.

Pietikäisen mukaan hyppäys europarlamenttiin tulee olemaan varsin matkustuspainotteinen. Arki on hänen mukaansa nyt mietittävä kokonaan uudelleen.

Pietikäisen mielestä eurooppapolitiikka ja Eurooppa itsenäisenä toimijana on entistä kiinnostavampi, ja hän lähtee tehtävään innostunein mielin.

"Suomi saa älykkään ulkoministerin"

Petikäinen arvio tulevaa ulkoministeriä Alexander Stubbia älykkääksi ja lahjakkaaksi.Pietikäinen ja Stubb tutustuivat eurovaalien aikaan. Tulevan parlamentaarikon mielestä Stubb on hoitanut paneutumisella ja suurella sydämellä pertiään europarlamentissa. Pietikäinen uskoo, että sama into jatkuu ulkoministerin tehtävissä.

"Tekstarikohussa monta puolta"

Pietikäinen ei ottanut MTV:n haastattelussa suoraan kantaa ulkoministerivaihdokseen. Hänen mielestään Katainen on tehnyt hyvin monia puolia sisältävän vyyhden keskellä poliittisesti viisaan ratkaisun. Pietikäinen sanoi myös, ettei ole aktiivisesti seurannut viestikohun vaiheita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme