Mainos
Mainos

Pietikäinen: Tappio on haaste kahdelle suurimmalle

Uudelle viisivuotiskaudelle Euroopan parlamenttiin valitun kokoomuksen Sirpa Pietikäisen mielestä vaalitappio on suuri haaste molemmille suurille puolueille, sekä kokoomukselle että sosiaalidemokraateille.

Pietikäinen viittasi lausunnollaan europarlamentin kahteen suurimpaan puolueryhmittymään, joihin kokoomus ja SDP kuuluvat. Keskusta kuuluu europarlamentissa hieman pienempään liberaalien ryhmään.

- Iso joukko ihmisiä ympäri Eurooppaa on osoittanut tyytymättömyytensä perinteisiin puolueisiin. Se kanavoituu sitten tällaisten perussuomalaisten tyyppisten puolueiden kautta. Hyvä, että kanavoituu demokratian sisäpuolella eikä sen ulkopuolella, sanoo Pietikäinen.

Neljännen paikan menetys pettymys

Pietikäinen on yllättynyt siitä, ettei kokoomus saanut tavoittelemaansa neljää edustajanpaikkaa.

- Kyllä minä loppuun asti odotin että kokoomus neljännen paikan saa, Pietikäinen kertoo.

Kokeneena europarlamentaarikkona Pietikäinen arvioi vaalikampanjan aikana esiin tullutta suomalaisten tietämystä parlamentin toiminnasta paremmaksi kuin viisi vuotta sitten.

- EU:n päätöksentekorakenteet ovat ihmisille hiukan etäisiä. Tietysti siellä päätetään paljon etäisemmistä asioista: ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä finanssikriisin hoidosta, Pietikäinen pohtii.

Muita EU-vaaliuutisia:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot