Mainos
Mainos

Pietilä: Sakun ja Teemun puuttuminen helpotti kemioiden rakentumista

Kultaisen sukupolven puuttuminen Suomen kultajoukkueesta saattoi olla Leijonien vahvuus, arvioi jääkiekkovalmentaja Sakari Pietilä.

- Kaikkein kirkkaimmat superäijät eivät olleet mukana. Voi olla, että esimerkiksi Teemun ja Sakun puuttuminen helpotti kemioiden rakentumista ja joukkueen tekemistä. Toisaalta Suomen kiekkoperhe on niin pieni, että yhteinen sävel olisi löytynyt varmasti konkareiden ja tulokkaiden kesken, Pietilä analysoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Pietilä kuitenkin muistuttaa, ettei Leijonien nuoren komeetan Mikael Granlundin rooli olisi noussut yhtä suureksi, jos konkarit olisivat muodostaneet joukkueen rungon.

Koivu ja Vehanen ratkaisevia pelaajia

Pietilä myöntää reilusti, ettei hän ollut ennen finaalia lainkaan varma, että Suomi pokkaa MM-kultaa.

- Vaikea peli oli edessä ja jotenkin ajattelin, että Ruotsi hoitaa pelin kotiin. Suomen joukkueelle siis iso kumarrus.

Pietilän mielestä Suomen peli toimi turnauksessa ennakkoluulottomuuden takia.

- Joukkueella oli tervettä itseluottamusta, virheitä ei pelätty ja riskejä otettiin, Pietilä luetteli.

Pietilä uskoo vakaasti, että pelaajarunko pidetään samana kotikisoissa ensi vuonna. Nuoren Granlundin lisäksi valmentajakonkari nostaa esiin joukkueen kapteenin Mikko Koivun ja maalivahti Petri Vehasen.

- Vehanen oli joukkueen ratkaiseva pelaaja, sillä näissä turnauksissa kaikki kulminoituu aina maalivahtiin. Koivussa taas on voimakasta suomalaista johtajuutta. Hän on kuin vänrikki Koskela, johtaa omalla karismallaan ja esimerkillään, Pietilä tiivisti.

(MTV3)

Katso jääkiekkovalmentaja Sakari Pietilän haastattelu: (Huomenta Suomi 16.5.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme