Mainos
Mainos

Piia löysi yli 100 vuotta vanhan hääkuvan talonsa vintiltä – tunnistatko kuka on kuvan sulhanen?

Imatralaisen talon vintiltä löytyi remontin yhteydessä vanha hääkuva, joka on jäljitetty vuoteen 1907. Uutterien imatralaisten voimin kuvan morsiamen henkilöllisyys on jo selvitetty.

Piia Nousiainen laittoi kuvan Facebookiin ja toivoi, että hän voisi antaa otoksen edelleen hääparin sukuun muistoksi esivanhemmista. Kuvaa ja sen takana ollutta tekstiä on tulkittu ahkerasti Facebookin Imatra-ryhmässä.

– Ihmiset ovat olleet todella avuliaita, Nousiainen kehuu.

Ryhmän jäsenet ovat tulkinneet kuvan morsiamen olevan omaa sukua Charlotte Hätinen, joka meni naimisiin Charles Nylundin kanssa 13.4.1907 Milwaukeessa Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Charlotten vanhemmat olivat Juho Hätinen ja Charlotte Wolff.

Kuvamuisto tyttäreltä isälle

Facebook-ryhmän selvityksen mukaan Charlotte matkusti Turusta vuonna 1905 serkkunsa Eva Niskasen luo Wisconsiniin. Kuvan lähettäjä on morsian itse, Charlotte Nylund, ja tulkinnan mukaan hän on lähettänyt kuvan Suomeen isälleen Juho Hätiselle.

Muutama vuosi Charlotten maastamuuton jälkeen napattu hääkuva on taltioitu paikallisessa valokuvaamossa, Milwaukeessa, Wisconsinin osavaltiossa.

Milwaukee on noin 600 000 asukkaan kaupunki Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa, Michigan-järven rannalla.  Kaupunki kasvoi teollistumisen myötä 1800-luvun jälkipuolella ja sinne muutti hyvin paljon siirtolaisia.

– Kuvassa on kuvaamon logo, joka viittaa sinne. Ihmiset ovat selvittäneet, että kyseessä on yritys, joka on erikoistunut ottamaan hääkuvia, Nousiainen kertoo.

Vanha valokuvaamo oli nimeltään Klein, Kinnickinnic Avenuella. Ryhmän keskustelun mukaan Milwaukeesta löytyy yhä hääkuvauksiin erikoistunut valokuvaaja Liz Klein. Keskustelussa ounastellaankin, olisiko vuosisadan alussa kuvattu hääotos Lizin isovanhempien kuvaamon tuotoksia.

Sukulaisten etsintä jatkuu

Nousiaiset ostivat talon, jonka vintiltä valokuva löytyi, yksin eläneeltä rouvalta. Naisen perhe oli rakentanut talon, eikä siitä ole tietoa, miten kuva on taloon päätynyt.

– Mielenkiintoista on, että talo on rakennettu vasta 1951. Kuva on siis miltei 50 vuotta vanhempi, Piia Nousiainen pohtii.

Keskustelu on käynyt kiivaana Facebookissa kuvan julkaisun jälkeen. Nousiainen on myös saanut sosiaalisen median kautta yhteydenottoja.

– Suomen amerikkalaiset-yhteisöstä tiedusteltiin, saako kuvan julkaista myös siellä.

Hääparin sukulaisten etsiminen on yhä kesken. Jonkin verran on kuitenkin selvinnytkin.

Pariskunnalla oli ilmeisesti lapsia, sillä naisen hautakiveen on kirjattu teksti ”Mother Charlotte 1885-1938”. Charlotte Nylund on haudattu Arlington Parkin hautausmaalle Milwaukeehen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme